Dýně k podzimu zkrátka patří! Díky vysokému obsahu vitamínu a minerálních látek, chrání naše tělo před viry a bakteriemi. Právě proto bychom jí měli v tomto období konzumovat, co nejvíce to jde.
Suroviny
1 ks dýně Hokkaido
2 Ks cibule
3 lžíce olivového oleje
sůl
zakysaná smetana
citron
Postup
Dýni důkladně umyjte. Neloupejte jí, pouze okrájejte nevzhledné části. Rozkrojte ji na půl, vyberte semínka a nakrájejte na kousky cca 4-5cm. Dejte do zapékací mísy nebo na plech, osolte a podlijte vodou. Pečte na 180°C do měkka.
Mezitím co se dýně peče, si oloupejte cibuli. Pak jí nakrájejte na kostičky a ve větším hrnci jí orestujte na olivovém oleji do zlatova.
Jakmile se dýně upeče, přidejte k ní orestovanou cibuli. Jednu polovinu upečené dýně vložte, do stolního mixeru. Přilijte vodu a rozmixujte dohladka. Hotovou směs vlijte zpět do hrnce. To samé udělejte i s druhou polovinou.
Polévku provařte a dochuťte solí, zakysanou smetanou a citronovou šťávou.
Můj tip: Chcete-li mít polévku pikantnější, přidejte do polévky špetku chilli nebo také lžičku šťávy ze zázvoru.
Přeji dobrou chuť
Darina ♥