Zeleninová s růžičkovou kapustou

Polévka je grunt, říkaly naše babičky.

A měly pravdu.


Myslím si, že polévka by měla být nedílnou součástí našeho jídelníčku.
Je vhodná jak na snídani, oběd i večeři. Zahřeje, zasytí a je plná vitamínu.

Jedna z mých oblíbených polévek v zimním období je:

Zeleninová s růžičkovou kapustou


Suroviny
350g růžičkové kapusty
250g mrkve
150g řapíkatého celeru
100g petržele
2 lžíce másla
2l vody
sůl
sušené pol. bylinky

Postup

  1. Očištěnou zeleninu (kromě kapusty) si nasekám v nádobě tyčového mixeru.
  2. Nasekanou zeleninu si orestuji na másle, zaliji vodou, osolím a nechám vařit 15 min.
  3. Mezitím si očistím růžičkovou kapustu, nakrájím ji na kousky. Krátce jí spařím, následně jí ochladím a přecedím.
  4. Po 15 min. vaření polévky přidám kapustu a nechám ještě cca 7min. vařit, tak aby byla kapusta na skus.
  5. Dochutím bylinkami a soli.

Darina Pavlasová
Autorka blogu fajn máma, mentorka a průvodkyně v oblasti rodičovství a osobního rozvoje. Jsem spokojená máma dvou dětí, miluji vaření, pečení, bytový design, zajímám se o psychologii a celostní medicínu. . Více si přečtěte zde>>
Komentáře