Tuto polévku vařím především na podzim a v zimě, protože je nejlepší volbou v sychravých dnech na zahřátí a posílení naši obranyschopnosti.
Do polévky dávám hodně zeleniny, kterou jen krátce povařím, díky tomu neztratí výživné látky. Zeleninu do polévky také obměňuji. Namísto zelí dávám třeba brokolici, květák nebo kapustu. Dá se různě kombinovat.
Další důležitou ingrediencí je miso pasta, která je perfektní na dochucení polévek.
Miso pasta je fermentovaná pasta vyrobená ze sójových bobu. Má cenné enzymy, které jsou prospěšné pro naše střeva, díky tomu posiluje naši imunitu.
Při nakupování miso pasty dbejte na její kvalitu, je důležité, aby pasta prošla tradiční fermentací. Doba zrání je od 3 měsíců až po 3 roky. Nejlepší na tuto polévku je cca 2-3 roky staré miso.
Suroviny:
Mrkev 260g
Petržel 130g
Celer 260g
Zelí 250g
1 lžíce ghí
2 l zeleninového vývaru
2 lžíce miso pasty
Postup:
1. Na nudličky nakrájenou zeleninu orestuji na ghičku cca 7 min.
2. Pak zaleji vývarem a nechám přijít k varu.
3. V hrníčku s teplou vodou rozmíchám 2 lžíce miso pasty a vliji do polévky.
4. Promíchám a dále nevařím.
Video najdeš na mém Instagramu
Polévka je se hodí na snídaní, oběd či večeři. Zasytí a posílí naší imunitu.
♥